עורך דין דיני עבודה חיפה

 
במיוחד עבורכם, רשימת עורכי דין מומלצים בדיני עבודה בחיפה אשר יוכלו לעזור לכם עם הסיפור המיוחד שלכם.

מחפש עורך דין מומלץ בדיני עבודה בחיפה?




 

לחיפוש עורכי דין מומלצים בדיני עבודה לפי ערים לחצו כאן
 
 

 

דוגמא לפסק דין בדיני עבודה בחיפה

סכסוך קיבוצי בנוגע לתנאי העסקה באוניברסיטת חיפה

 
המבקש הינו ארגון העובדים היציג של חברי הסגל האקדמי הזוטר באוניברסיטת חיפה הכולל, בין היתר, עמיתי הוראה, עוזרי מחקר, תלמידי מחקר המועסקים בהוראה, עוזרי הוראה, מורים בחוזה מיוחד ביחידה לשפות ומורים מן החוץ.
 
לפנינו בקשה מצד צד לסכסוך קיבוצי, בה הארגון טוען כי אוניברסיטת חיפה מפרה את ההסכמים הקיבוציים שנחתמו בשנת 2008 ו -2012 בנוגע לאיסור שעות העבודה ומבקש להפסיק את ההפרה של הפרות לכאורה ואי הפרת חוזים.
 
יש לציין כי בקשת הצד מטעם הארגון המבקש לקבוע כי החוזה לשנת 2008 מיועד לתגבורת ומדריכים ולא ניתן לשכור אותו בשעות הנדונות במקרה זה, שם נפסק כי ההסכם אינו חל על אוכלוסיית עובדים זו.
 
לטענת הארגון, המחלוקת אינה חלה על סטודנטים לתארים ראשונים או לתארים מתקדמים, שגם הם מתקבלים על ידי אוניברסיטת חיפה, בהתאם למסמך התעסוקה, כי אין לשכור אותם במשך שעות במטלות שאינן עימותיות ללא הסכמת אִרגוּן.
 

אוניברסיטת חיפה הפרה את ההסכמים הקיבוציים

אוניברסיטת חיפה הפרה את ההסכמים הקיבוציים

המחלוקת בין הצדדים

 
מחלוקת נוגעת לאפשרות להעסיק סטודנטים לתארים מתקדמים ושאינם סטודנטים במשרה חלקית למשימות שאינן חזיתיות.
 
מאוניברסיטת חיפה נמסר כי “אין לנו שום התנגדות להסבר כנספח למסמך התעסוקה בשעות האוסרות על שיתוף עבודה באותה קורס ובאותה משימה כמו שהארגון חושש שייעשה.”
 
מקובל כי סעיף 22 עוסק בהזדמנויות תעסוקה לפי שעה במקרים חריגים בהם תושג הסכמה או כאשר מדובר בתקופות קצרות של חלק מסמסטר בשל מילוי מקום, השלמות או מטלות לתקופה קצרה.
 
מקובלת עלינו טענת הארגון כי התנהגות אוניברסיטת חיפה קודם לפרסום מסמך ההעסקה, נסמכה על הוראות נספח 2008.
 
יש להצר על כך כי ניסיונות ממושכים שנעשו לאורך הליך זה לא צלחו, אולם הכרעתו של בית הדין אינה יכולה לבוא במקום הסכמת הצדדים במקרה זה.
 

העסקת עובדי סגל אקדמי זוטר

העסקת עובדי סגל אקדמי זוטר

 

הסוגיה שעומדת להכרעה

 
הארגון פנה לאוניברסיטה כנגד פרסום הנחייה זו ודרש לבטלה בטענה שהיא חורגת מההסכמים שבין הצדדים.
 
עניינה של בקשת הצד שלפנינו הוא בשאלה, מהי הפרשנות הנכונה של הסכם 2008, האם מסמך “העסקה בשעות” שפורסם על ידי אוניברסיטת חיפה בחודש 05.2013 תואם את הסכמות הצדדים בהסכם זה, אם לאו, והאם אוניברסיטת חיפה רשאית להעסיק עובדי סגל אקדמי זוטר לפי שעות וככל שכן – באילו מצבים? לטענת הארגון, מסמך ההעסקה בשעות מנוגד להסכמים הקיבוציים הרלוונטיים, ויש להורות על בטלותו.
 

טענות הצדדים

 
לטענת הארגון, המחלוקת אינה נוגעת לתלמידי תואר ראשון או שני, לגביהם מודה גם אוניברסיטת חיפה, על פי מסמך ההעסקה, כי אין להעסיקם בשעות במשימות לא פרונטאליות ללא אישור הארגון.
 
ארכו של סמסטר ממוצע, לטענת הארגון, הינו 13 שבועות ו”חלק סמסטר” הינו עד 5 שבועות, על סמך מקרי עבר לטענת הארגון, הצורך שבהעסקה קצרת מועד למטרות מוגדרות בתשלום לפי שעות כמו גם התנגדות הארגון להעסקה זו היו ידועים לצדדים, ועם זאת נאסרה העסקה זו בהסכם 2008.
 
לטענת הארגון, גם מסמך ההעסקה בשעות עצמו תומך בפרשנותו של הארגון להסכם 2008.
 
אלא, שבנוגע למשימות לא פרונטאליות, מבחינה אוניברסיטת חיפה, ללא בסיס, כך טוען הארגון, בין סטודנטים לתואר ראשון ושני לשאר חברי סגל זוטר, ובין מי שיש לו מינוי פעיל ומי שאין לו מינוי פעיל.
 
לטענת הארגון, אוניברסיטת חיפה נהגה בפועל, במשך כחמש שנים, כמי שמודעת לכך שהאיסור על העסקת עובדים חברי סגל זוטר לפי שעות חל לא רק על עוזרי הוראה, כפי שטוענת כעת.
 
העלאת טענה למחלוקת פרשנית של ההסכם, שלא הועלתה כלל בעבר, הינה הפרה של תום הלב המצופה במסגרת יחסי עבודה קיבוציים.
 
תמצית טענות אוניברסיטת חיפה לטענת אוניברסיטת חיפה, סעיפים 22-23 להסכם 2008 מאפשרים לה להעסיק עובדים לפי שעות בחריגה מהכלל האוסר העסקה לפי שעות וזאת כאשר מדובר בהעסקה לתקופה קצרת מועד ולמשימות מוגדרות וספציפיות כגון בדיקת עבודות ומבחנים.
 

הכרעת בית הדין לעבודה

 
לנוכח כל האמור לעיל ובכלל זה הקשיים שמעלה פרשנות אוניברסיטת חיפה לפי לשון ההסכם, הצורך בחתימת נספח 2008 והתנהלות הצדדים, כמו גם דרך יישום ההסכם במוסדות האקדמיים האחרים, שאינה מאפשרת העסקה לפי שעות במטלות של עזרה בהוראה (לא פרונטליות) ללא הסכמת הארגון, מקבלים אנו את עמדת הארגון באשר לפרשנות ההסכם ובקשת הצד מתקבלת.
 
 
 
 

זקוק לעזרה?

לפנייה לעורך דין מומחה לדיני עבודה בחיפה – לחצו כאן