עורך דין דיני עבודה גדרה

 
במיוחד עבורכם, רשימת עורכי דין מומלצים בדיני עבודה בגדרה אשר יוכלו לעזור לכם עם הסיפור המיוחד שלכם.

מחפש עורך דין מומלץ בדיני עבודה בגדרה?




 

לחיפוש עורכי דין מומלצים בדיני עבודה לפי ערים לחצו כאן
 
 

 

דוגמא לפסק דין בדיני עבודה בגדרה

פיטורים של עובד מתנ”ס בגדרה

 
לפנינו תביעה לפיצוי בגין פיטוריו של התובע מעבודתו אצל הנתבעת 2, ואחר כך מול הנתבעת 3, שלטענתו היו פגומים ונגועים בשיקולים זרים.
 

האם ניתן לחייב באופן אישי את ראש הרשות לשלם לעובד פיצויי פיטורים?

 
טענות התובע בנוגע לפיטורים מהמרכז הקהילתי גדרה – לטענת התובע פיטוריו נועדו במטרה לפנות את תפקיד “רכז החילוץ” למקורבו של ראש הרשות.
 
לטענת התובע, בניגוד להודעה שקיבל על ההתפטרות, וזמן קצר לאחר פיטוריו, נשכר רכז שהיה פעיל פוליטית במטה הבחירות לראשות העיר.
 
לטענת התובע, הנתבעים 1-2 פועלים כגוף אחד ונשלטים על ידי ראש הרשות המקומית ולכן הוגשה התביעה כנגד שני הנתבעים.
 

פיטורים לטובת גיוס פעיל פוליטי לתפקיד

פיטורים לטובת גיוס פעיל פוליטי לתפקיד

פיטורי התובע

 
כחודשיים לאחר פיטוריו מהמרכז הקהילתי גדרה, ביום 12/5/10 הועסק התובע על ידי המועצה המקומית באר יעקב כרכז נוער.
 
התובע הצטלם לכתבה בפנים פתוחות וסיפר כיצד פוטר מעבודתו על מנת לפנות את תפקידו לגב ‘רינה קליר, שעל פי הכתבה הייתה מקורבת ראש מועצת גדרה.
 
טענות התובע בנוגע לפיטורים מהמרכז הקהילתי גדרה – לטענת התובע פיטוריו נועדו במטרה לפנות את תפקיד “רכז החילוץ” למקורבו של ראש הרשות.
 
במאמר מוסגר נכתב כי כתב התביעה כלל תביעה בדבר הפרשי שכר בגין תקופת עבודתו של התובע במתנ”ס גדרה, אולם תביעה זו ננטשה בשלב הסיכום, ועל כן התביעה להכרעה נוגעת לפיצוי בגין פיטורים ללא שימוע (25,000 ₪) ופיצוי בגין עוגמת נפש הנגרמת מפגיעה נפשית פיטוריו הפסולים (בסך 35,000 ₪).
 
באשר לפיטורים מהמועצה המקומית באר יעקב – התובע טוען כי פוטר עקב פרסום המאמר בו הופיע בערוץ 10, בשל שיקולים פוליטיים ובהתחשב בקרבתו של ר ‘בי. מועצת יעקב למועצת גדרה והקשרים ביניהם.
 

האם ראש הרשות הוא האחראי לפיטורים?

האם ראש הרשות הוא האחראי לפיטורים?

 
לטענת התובע, קיימת מעורבות אישית של שני ראשי הרשויות, גדרה ובאר יעקב בפיטוריו, ולכן הוא מבקש להטיל עליהם “חיוב אישי” לפי סעיפים 33-34 למועצות המקומיות. פְּקוּדָה.
 
תביעת הנתבעת 1 הנתבעת 1 (עיריית גדרה) טוענת כי מעולם לא היו יחסי עבודה בינה לבין התובעת, וכי התביעה כולה נגועה באיחור והוגשה מסיבות פוליטיות.
 
לטענת הנתבעת 1, עיריית גדרה והמרכז הקהילתי גדרה הם גופים נפרדים, ומי ששכר את התובע לעבוד במתנ”ס היה מנהל המתנ”ס באותה עת, שבעצמו לא היה עובד עירייה.
 

הכרעת בית הדין לעבודה

 
פיטורי התובע מעבודתו במתנ”ס גדרה מלכתחילה יובהר כי לדעתנו מעסיקו של התובע בין השנים 2006-2010 היה מתנ”ס גדרה ולא המועצה המקומית גדרה.
 
אף שהוכח בפנינו כי ראש המועצה המקומית גדרה היה מעורב בעניינים הקשורים להעסקת עובדים במרכז הקהילתי.
 
אישום אישי של ראשי הרשויות המקומיות בסיכומיו, התובע מבקש כי ראשי הרשויות בגדרה ובאר יעקב, על אף שלא היו “נאשמים” בהליך דנן, יהיו אחראים כלפיו אישית בשל התנהגותם הפסולה אשר הובילה לסיום העבודה בנסיבות המפורטות לעיל.
 
 
 

זקוק לעזרה?

לפנייה לעורך דין מומחה לדיני עבודה בגדרה – לחצו כאן