עורך דין פשיטת רגל הרצליה

 

מעוניין לברר את הזכויות המגיעות לך בזמן הליך פשיטת רגל?

הגשת בקשה לפשיטת רגל יכולה להתבצע על ידי החייב עצמו

הגשת הבקשה יכולה להתבצע גם על ידי קבוצת הנושים הבקשה מתקבלת לאחר שהחייב לא מצליח לשלם את חובותיו

מחפש עורך דין מומלץ לפשיטות רגל בהרצליה?



 

 

לחיפוש עורכי דין מומלצים בתחום פשיטת רגל לפי ערים לחצו כאן

 
 

דוגמא לפסק דין לפשיטות רגל בהרצליה

פינוי פושט רגל מדירת יוקרה בהרצליה

 
האם פושט רגל שמתגורר בדירת יוקרה בהרצליה מוגן מפינוי?
 
נקיטת הליכי פשיטת רגל על ידי החייב משמעם הצהרתו כי אין די בנכסיו כדי לשלם עבור חובותיו, והוא מבקש ליתן אותם במלוא, בערכם המלא, לתשלום עבור חובתיו, שאילולא היו בידיו די נכסים היה פורע אותם ולא נזקק להליך זה.
 

במסגרת ההליך מבוקש בדרך כלל להישאר לגור בדירת המגורים ולא להיזרק לרחוב.
 
החייב גר בבית המגורים מפואר בהרצליה פיתוח

החייב גר בבית המגורים מפואר בהרצליה פיתוח

 

מה הדין במקרה שהחייב גר בדירה ששווה מיליוני שקלים?

 
החייב גר בבית המגורים מפואר וממוקם באחד המקומות היוקרתיים בישראל (הרצליה פיתוח).
 
לטענת הבנק, מגוריו של החייב בבית זה, יש כדי להשפיע על אופן פדיון זכותו של החייב בו, כאשר אין הצדקה לאפשר לחייב, שהיקף חובותיו הינו עשרות מיליונים, לפדות את זכותו בבית המגורים בסכומים מופחתים וזעומים, שכן פדיון כאמור יוביל לתוצאה בלתי צודקת ובלתי מוסרית כלפי הנושים.
 

החייב ואשתו המשיכו להתגורר לבדם בבית המפואר

החייב ואשתו המשיכו להתגורר לבדם בבית המפואר

 

מה אומר החוק?

 
סעיף 42 לפקודת פשיטת הרגל קובע כי עם הכרזתו של החייב כפושט רגל, יהיו נכסיו נתונים לחלוקה ויוקנו לנאמן, כאשר סעיף 86 לפקודה מוציא מכלל הנכסים צרכי אוכל, כלי בית וריהוט, תשמישי קדושה, מכונות וכלי עבודה ועזרים לחייב שהוא נכה, ואף מסמיך את בית המשפט שלא להתיר מכירתו של נכס המשמש כבית מגורים, בלא סידור חלוף.
 
הגנת בית המגורים של חייב מוסדרת בפסיקה ובמספר הוראות דין: סעיף 33 לחוק הגנת הדייר; סעיף 40א לחוק המקרקעין ; סעיף 86א לפקודה וסעיף 38 לחוק ההוצאה לפועל, תשכ”ז – 1967.
 

נכס שבו מתגורר החייב בפועל

נכס שבו מתגורר החייב בפועל

 

האם לפושט רגל יש זכות להמשיך להתגורר בדירת יוקרה?

 
בית המשפט ציין בפסיקתו כי לא ניתן לתת פרשנות למונח “נכס” בהוראות החוק כנכס שבו מתגורר החייב בפועל, אלא הנכס שבו החייב מתגורר בפועל ובלבד שמדובר בנכס סביר.
 
משמעות הדבר היא שמקום שהמדובר בדירת מגורים צנועה המשמשת בפועל את החייב ומשפחתו הרי בהתאם להוראות הסעיף והפסיקה כאשר הנכס רשום בלשכת רישום מקרקעין ייהנה החייב מההגנה, ומקום שהמדובר בנכס שיש בו משום שווי כלכלי העולה על עצם המגורים, כגון מיקום יוקרתי, גודל בלתי סביר, זכויות בנייה, וכד’ לא ייהנה החייב מההגנה אלא עד כדי השוואה לנכס שהינו סביר בנסיבות העניין.
 
באותו מקרה בית המשפט קבע שמדובר בחייב שנכנס להליך פשיטת רגל מרצון ולו זכויות בעלות בבית מגורים שהינו נכס יוקרה ושוויו מעל ל-7 מליון ₪ (על הצד הנמוך) ולכן לא חלה בעניינו ובעניין רעייתו הגנת סעיף 33 לחוק הגנת הדייר ואת שוויו של הנכס יש לאמוד כפנוי.
 
מעבר לשוויו הרב של בית מגורי החייב, בית המשפט ציין כי הוא אינו עולה בקנה אחד עם צרכי החייב ורעייתו ואת מצבם הכלכלי.
 
בעוד ילדי החייב בגרו ואינם סמוכים עוד על שולחנם, החייב ורעייתו ממשיכים להתגורר בגפם בבית מגורים רחב ידיים אשר נושא בחובו הוצאות תחזוקה גבוהות, שאינן תואמות את מצבם הכלכלי וההתנהלות הכלכלית המצופה מהחייב ומבני ביתו, שעה שמצוי הוא בהליך פשיטת רגל ואף מתקשה בעמידה בתשלומים החודשיים בהם הוא מתקשה לעמוד ונעזר בקרובי משפחתו.
 

 
 

זקוק לעזרה?

לפנייה לעורך דין מומחה בפשיטת רגל בהרצליה – לחצו כאן